Varen naar Zeewolde | 20 minuten

Varen naar Zeewolde | 20 minuten

Varen naar Zeewolde is bij BootToGo gemakkelijk en snel geregeld! Zeewolde ligt midden in Nederland en is een plaats van ontspanning. Hier vind je het grootste zoetwater strand van Nederland, wat gelegen is aan de langgerekte Veluwerandmeren! Met heerlijk zwemwater, idyllische aanlegsteigers voor de recreatievaart, kanalen en verborgen visplekken is dit de ideale locatie om vanaf het water te verkennen. Varen naar Zeewolde kan ook in combinatie met een mooie wandeling of een drankje op het terrasje. In het centrum van de stad kan je met de boot vrijwel altijd aanleggen!

Sinds kort is de nieuwe sluis van Zeewolde in gebruik genomen, waarmee je de Polder in kunt varen. Deze sluis zorgt voor een geheel nieuw vaargebied, zodat u door de rustige poldergrachten kunt varen en prachtige tochten kunt beleven. Als je bij ons komt varen, ontvangt u een map met mogelijke vaarroutes.

Naar Zeewolde varen vanuit startpunt RCN-haven

Vanuit de RCN-haven duurt het zo’n 20 minuten om naar te Zeewolde te varen. Na de uitleg over de boot en de omgeving, kan de pret beginnen! Vanuit de haven sla je links af richting Zeewolde en Harderwijk, om vervolgens langs de haven van Strand Horst en Zeewolde Strand te varen. Na 15 minuten varen kom je het eiland De Zegge tegen, hier neem je bij boei WW37 de afslag naar links om verder te varen naar Zeewolde.

Eiland de Zegge

De Zegge is een echt familie-eiland met voor ieder wat wils. Overdag is het eiland, met diens strand en glijbaan, een speeltuin voor kinderen. Daarnaast zit het eiland vol met rustige plekjes die meer dan geschikt zijn voor een ontspannen picknick of een heerlijke barbecue. Daarnaast kan de vuurton van de eilandbeheerder worden gebruikt voor een écht outdoor gevoel.

Haven Zeewolde

De haven van Zeewolde bestaat uit vier delen, waarvan de aanloophaven de leukste is om met de sloep doorheen te varen. Hier vind je gezellige restaurantjes, zoals de Lux en San Mario’s. Je bootje kan je letterlijk voor de deur aanmeren, waardoor het ideaal is om hier een drankje te gaan drinken of een hapje gaan eten.

Geschiedenis van Zeewolde

Zeewolde ligt in het zuiden van de provincie Flevoland, tussen het Wolderwijd en het Nuldernauw, tegenover Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Spakenburg. De naam “Zeewolde” verwijst naar het oerwoud dat hier voor deze jaartelling groeide en dat later werd overspoeld door zeewater. Rond 790 was er een dorp in de buurt van wat toen Seaewald heette. Door overstromingen in de late middeleeuwen werd het dorp overspoeld door de Zuiderzee. In 1968 werd Zuid-Flevoland drooggelegd en in 1979 werd Zeewolde het domein van pionierende boeren.

Zeewolde is sinds 1984 een zelfstandige gemeente en daarmee de jongste gemeente van Nederland. Tussen water, weilanden en bossen werd in zeer korte tijd een dorp gebouwd en daarmee een gemeenschap. Zeewolde is niet alleen een unieke plek om te wonen en te werken, het is ook gemaakt voor avontuur! De uitgestrekte en bijzondere natuur, de stranden, het dorpse karakter, het verlangen naar eerlijke producten en de talrijke watersportmogelijkheden maken dit prachtige gebied tot een populaire vrijetijdsbestemming voor iedereen!

Bekijk hier ons aanbod in bootverhuur.

Bekijk ook onze andere artikelen!

Delen: