Varen naar Harderwijk | 75 minuten

Varen naar Harderwijk | 75 minuten

Harderwijk is een prachtige historische Hanzestad met het Veluwemeer en het Wolderwijd in de achtertuin. Vanuit de thuishaven van BootToGo kan je binnen 75 minuten naar Harderwijk varen. De stad straalt gezelligheid en culinaire hoogstandjes uit. Als je een boot huurt, kan je aanmeren bij het prachtige strand van de stad of in de binnenhaven.

Varen naar Harderwijk, het vertrek

Een mooie dag varen naar Harderwijk staat voor de boeg. Als je de boot komt inchecken, word je naar de boot begeleid en krijg je een toelichting over de omgeving en de boot. De thuisbasis van BootToGo, de RCN-haven, is tevens de startplek voor een dagje varen naar Harderwijk. Wanneer je de haven verlaat, sla je links af. Op deze route kom je langs eiland De Zegge en de haven van Zeewolde.

Wolderwijd

Als je eenmaal Zeewolde en eiland De Zegge bent gepasseerd, komt Harderwijk langzaam in zicht. Wat rest voordat u verder kunt varen naar Harderwijk, is de oversteek over het Wolderwijd. Dit mooie uitgediepte meer is bezaaid met verschillende eilandjes, zoals: De Zegge, het Tulpeneiland, De Biezen en Knarland.

Eilandjes in De Randmeren

Deze eilanden zijn allemaal vrij te bezoeken en je bent pas na 4 uur liggeld verschuldigd. Dit bedraagt 1 euro per persoon. Op deze eilandjes is voor er wat te doen, ongeacht leeftijd of interesse. Zo zijn er strandjes aanwezig, stukjes bos en heerlijke plekjes om neer te strijken.

Harderwijk

Met zo’n 100 rijksmonumenten werd de eeuwenoude binnenstad van Hardwick in 1969 uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. Er is dus veel te zien! Als je door de stad loopt, kom je langs de Onze Lieve Vrouwekerk, een driebeukige kerk gebouwd in de 14e en 15e eeuw. Loop zeker eens binnen en bekijk de bijzondere 16e eeuwse schilderijen! Ook de middeleeuwse stadsmuren zijn zeker een bezoek waard. Zo zijn er de Vischpoort, Smeepoort en fragmenten van muren van ongeveer twee kilometer lang. Als je vervolgens doorgaat naar de Markt, kun je het voormalige stadhuis bezoeken dat in de middeleeuwen is gebouwd en in 1837 in neoklassieke stijl is herbouwd.

Harderwijk boulevard

Gaat u varen in Harderwijk, dan kunt u ook de boot aanmeren in de haven, die aan de boulevard is gelegen. Raadpleeg bij aankomst de havenmeester voor voorkeursligplaatsen. In Harderwijk vind je een groot aantal winkels en restaurants. Als alternatief kunt u heerlijk ontspannen op een van de vele terrassen in de stad..

Terug naar BootToGo

Aan alle mooie dingen komt een eind. Zo ook aan een heerlijke dag op het water. De boot moet weer richting de thuishaven van BootToGo. Vanuit Harderwijk bereikt u deze het snelst door de vaargeul naar het zuiden te volgen. Het duurt ongeveer een uurtje om weer terug te komen. In totaal ben je, afhankelijk van de stops, vier uur bezig. Een leuke tocht voor een perfecte dag op het water!

Bekijk hier al onze boten.

Bekijk ook onze andere artikelen!

Delen: