Vaartips

Gezellig plaatsjes om te bezoeken:

Harderwijk,

Een prachtige, historische Hanzestad met de Veluwe in de voortuin en water in de achtertuin. Een knus stadje dat bruist van gezelligheid en culinair genieten. Pak een terrasje, ga lekker uit eten, bezoek een evenement of festival, ga een dagje shoppen of geniet van een picknick op het stadsstrand. Als u een boot huurt kunt u aanleggen bij het gezellige stadsstrand of in de binnenhaven.

Strand eiland Harderwijk, een plek om lekker uit te rusten, te genieten van het water en het weer en om lekker een hapje en een drankje te pakken. Naast het strandeiland ligt een lange steiger waar u uw boot makkelijk kunt aanleggen. Vanuit hier loopt u direct de stad in om gezellig wat te eten en te drinken of om wat boodschappen te doen.

Hieronder kunt u zien hoe in de toekomst Harderwijk er uit zal gaan zien, met het Dolfinarium als eiland waar u omheen kunt varen, lig plekken dicht bij de stad en leuke winkel promenade.


Elburg,

Elburg is in de oude kern nog steeds het vissersplaatsje aan de voormalige Zuiderzee. Het oude vestingstadje Elburg is al een bezienswaardigheid op zich. De stad (250 bij 350 meter) heeft nog steeds zijn middeleeuwse rechthoekige stratenplan en is omringd door prachtige wallen,visrijke grachten en stukken stadsmuur. Met een van onze huurboten is het leuk om een uurtje aan te leggen of om gezellig te overnachten in de haven, Elburg heeft uitstekende faciliteiten, een nieuw havengebouw met moderne wc's en douches.

Nijkerk,

De gemeente Nijkerk is een uitstekende plek voor waterrecreatie. Niet alleen zijn er de havenkom in het centrum, de jachthaven, de visbotenhaven en de Vedderkade waar watersporters af kunnen meren. Ook het recreatiegebied Nieuw Hulckesteijn biedt volop mogelijkheden voor zwemmen, zonnen en watersport.

Zo kunnen motorboten tot in het centrum van Nijkerk varen. De Arkervaart is 3 kilometer lang en begint bij het Nijkerkernauw en eindigt in de havenkom in het centrum. Watersporters dienen dan geschut te worden in de Arkersluis. In de rondweg in Nijkerk zit nog een beweegbare brug die de sluiswachter voor hen opent. In de havenkom zijn sanitaire voorzieningen aangebracht voor de waterrecreatie. De sleutel is verkrijgbaar op de Arkersluis. De voorzieningen zijn in 2011 vernieuwd.

Spakenburg,

De Nieuwe Haven is een zijarm van de Oude Haven, door de huisjes op de Havendijk onzichtbaar vanuit het dorpscentrum, maar toch heel dichtbij en minstens zo gezellig. Vanuit onze haven is Spakenburg prima te bereiken in een dag, via de sluis in Nijkerk vaart u er in 3 uurtjes naartoe, lekker lunchen of een drankje doen en fijn weer terug varen.

Zeewolde

Drie meter onder de zeespiegel ligt Zeewolde, een plek gemaakt om te recreëren. In het midden van Nederland, aan de langgerekte Veluwerandmeren, vind je een eindeloos lange kustlijn; het grootste zoetwater ‘binnenstrand’ van Nederland! Met heerlijk zwemwater, idyllische aanlegplaatsen voor de recreatievaart, vaarten en tochten om per kano te verkennen en verscholen visstekken. Ook kun je met een boot midden in het centrum van aanleggen voor bijvoorbeeld boodschappen of een terrasje, er is bijna altijd plek. Tevens is er een speciale steiger om vers drinkwater in te nemen.

De Randmeren:

Van pittoreske dorpjes en steden, de rijke historie van de Hanzesteden, het cultureel erfgoed van de Zuiderzee met haar rijke visserijgeschiedenis of simpelweg de gezelligheid van restaurants, strandtenten en beachclubs. Dus niet alleen op het water maar ook langs de oevers van de Randmeren valt meer te ontdekken en meer te beleven.

Er zijn vele eilanden in de randmeren, sommige zijn natuurgebied waar je niet kunt aanmeren maar de meeste hebben een nette haven en soms zelfs een leuk zwemstrand. Als u bij ons een sloep, open motorboot of motorjacht huurt krijgt u altijd een vaarkaart mee waar deze eilanden op vermeld staan.

Strand Horst:

Direct tegenover onze jacht haven vindt u strand Horst, een ruime jacht haven met veel voorzieningen. Hier vindt u een tankstation aan het water en een watersport winkel. Ook zitter en naast de haven 3 restaurants.

Vertrek punt RCN camping Zeewolde,

Alle boten die bij ons te huur zijn liggen in de jachthaven van de RCN camping in Zeewolde. Hier vindt u een mini supermarkt, een binnen zwembad en op het grote strand een fijne speelplaats. Vanuit deze jachthaven kunt u mooie tochten maken over de Randmeren. Hieronder enkele tijden die u erover doet om ergens te komen.

  • Centrum Zeewolde, 20 min
  • Strandeiland Harderwijk, 1 uur
  • Nijkerk, zonder de sluis tijd meegerekend, 1 uur
  • Elburg, 2,5 uur
  • Spakenburg, ook zonder de tijd van de sluis, 2,5 uur
  • Stand horst, 10 min