Sloep huren Nijkerk

Ontdek Nijkerk

Nijkerk is een prachtige stad aan de rand van het Veluwemeer en is rijk aan historie. Veel gezelligheid, smaakmakers waar je lekker kunt eten en leuke winkels. Nijkerk heeft prachtige woonwijken en een historische binnenstad. Of wat dacht je van een stadswandeling in het historische centrum van Nijkerk of een bezoek aan het Museum Oud Nijkerk? Je bent lekker in de buitenlucht en ontdekt de historische plekken en oude pakhuizen die de stad bezit. Kortom er is genoeg te doen, van leuke evenementen tot wandelen en varen.

Historie

De stad Nijkerk is rijk aan een historie waarvan een deel nog zichtbaar is gebleven. Doordat de stad vaak verwoest werd door gevechten kreeg Nijkerk In 1413 stadsrechten van de Hertog van Gelre. In de 18e eeuw was Nijkerk een bloeiende stad met tabakshandel en nijverheid. Dat is nog steeds te zien aan het mooie historische centrum.

Varen in Nijkerk

Varen kan tot in het centrum van Nijkerk. De Arkervaart is 3 kilometer lang die begint bij het Nijkerkernauw en eindigt in het centrum. In de rondweg in Nijkerk zit een beweegbare brug die de sluiswachter opent. In de havenkom zijn sanitaire voorzieningen aangebracht voor de waterrecreatie. De sleutel is verkrijgbaar op de Arkersluis. Ook in de buiten haven kun je op veel verschillende plekken aanmeren. Zoals bijvoorbeeld De Vedderkade die grenzend is aan het recreatiegebied Nieuw Hulckesteijn. daar kan je gebruik maken van de voorzieningen zoals enkele prachtige zandstrandjes. Mocht uzelf geen boot hebben is het misschien een leuk idee om er een te huren. bij Boottogo in Zeewolde kunt u uit diverse boten kiezen van een leuke sloep, royale lounge boot tot een luxe motorjacht.


Nijkerk - Wonen in Regio Amersfoort