Sloep huren Harderwijk

Hanzestad Harderwijk,

Harderwijk combineert eigenlijk het beste uit twee werelden, gelegen direct aan het water biedt het veel recreatie mogelijkheden om aan en op het water te recreëren. Terwijl aan de andere kant van de stad de uitgestrekte Veluwe begint met zijn mooie natuur en prachtige plekjes om een dag door te brengen.

Historie

Als u door de binnenstad wandelt kan het u niet ontgaan, de mooie stadsmuur, de elegante huizen en de oude gebouwen van de voormalige universiteit getuigen van een lange geschiedenis. In de binnenstad vindt u een groot aantal restaurants en winkels, wist u dat er maar liefst 2 restaurant zijn met een Michelin vermelding waarvan 2 zelfs met een ster. Loop langs de haven en bewonder de oude botters die prachtig gerestaureerd een getuige zijn van het oude visserij leven van de stad. Deze schepen voeren over de oude Zuiderzee waar nu de Flevopolder is.

Varen en Harderwijk

Als u met de boot de haven binnenvaart valt als eerste op het nieuwe gedeelte waar mooie huizen en appartementen gebouwd worden, in de toekomst kunt u om het dolfinarium heen varen en een ligplaats nemen in de passanten haven. De haven is uitgerust met prima sanitaire voorzieningen en ligt op een steenworp afstand van de winkels en eetgelegenheden. Mocht uzelf geen boot hebben is het misschien een leuk ideen om er een te huren. bij Boottogo in Zeewolde kunt u uit diverse boten kiezen van een leuke sloep, royale lounge boot tot een luxe motorjacht.

Leuke activiteiten

Dichtbij zijn er prima leuke activiteiten om lekker te ontspannen. Zo is midden in de stad een groot sportcomplex en zwembad met binnen en buiten baden. Ook is de Zwaluwhoeve dichtbij een uitgebreid saunacomplex waar u zich eens lekker kunt laten verwennen. Direct naast de haven is het Dolfinarium van Harderwijk.