Sloep huren Elburg

Ontdek Elburg

Wil je een bezoek brengen aan een mooie stad met een rijke geschiedenis? Houd je wel van een visje? Van boten en/of havens? neem dan een kijkje in Hanzestad Elburg, dé vissersstad van de Hanze. Vaar vanuit onze haven in Zeewolde lekker ontspannen naar Elburg. In circa 3 uur tijd vaart u naar de oude vestingstad waar je midden in de stad kan aanleggen. Ook is het de plek om gezellig een wandeling door de stad maken en een hapje en/of drankje te doen. Tussen Zwolle en Harderwijk, ligt Elburg. Een excentrieke en goed bewaarde middeleeuwse stad. Elburg staat ook wel bekend als de vesting van de Veluwe en trekt met zijn zeshonderd monumenten en acht musea jaarlijks veel bekijks. Wie in de stad loopt, waant zich in de middeleeuwen. De oude wallen met hun schitterende bomen, de smalle steegjes en prachtige doorkijkjes maken van de vesting een sfeervolle omgeving waar je heerlijk kan recreëren.

Historie

De geschiedenis van Elburg gaat terug tot het jaar 796 en Elburg kreeg in 1233 stadsrechten, en zo mag Elburg zich dus een stad noemen. Rond 1392 is de stad volledig herbouwd en dat is sindsdien Elburg zijn huidige vorm. Het ontwerp van de vesting is gebaseerd op het principe van de gulden snede, een zeldzaamheid in de bouw toen der tijd. Vroeger verliep de handel voornamelijk over het water. De ligging van Elburg was dan ook een strategische keuze. Elburg maakt, net als Harderwijk deel uit van de Hanze. Dit handelsverbond bestaat nog steeds en omvat een kleine tweehonderd Europese Hanzesteden.

Varen in Elburg

Zoals hierboven al genoemd is Elburg zo'n 3 uur varen en dus leuk als je een dag de tijd hebt. Elburg is al vanaf 796 gelegen aan het water toen der tijd aan de Zuiderzee. Via het Veluwemeer en het Drontermeer is de haven te bereiken, die net iets buiten de oude vesting ligt. de gemeentehaven van Elburg blijft nog altijd een geliefde aanlegplaats door bijvoorbeeld de havenmeester die fietst zijn ronde en vraagt een redelijk havengeld. Kortom een leuke en gezellige haven met een nog leukere en pittoreskere stad. Mocht uzelf geen boot hebben is het misschien een leuk idee om er een te huren. bij Boottogo in Zeewolde kunt u uit diverse boten kiezen van een leuke sloep, royale lounge boot tot een luxe motorjacht.

Elburg, de Vischpoort, toegang tot de vesting - Foto van ...Onze Veluwe - Elburg havenNautix2017