Varen naar Harderwijk | 75 minuten

Varen naar Harderwijk | 75 minuten

Harderwijk is een prachtige historische Hanzestad met het Veluwemeer en het Wolderwijd in de achtertuin. Vanuit de thuishaven van BootToGo ben je in een ruim uur bij de boulevard. Harderwijk straalt gezelligheid en culinaire hoogstandjes uit. Als je een boot huurt, kun je aanmeren bij het prachtige strand van de stad of in de binnenhaven.

Vertrek naar Harderwijk

Een mooie dag varen staat voor de boeg. Als je de boot komt inchecken word je naar de boot begeleid en krijg je een toelichting over de omgeving en de boot. Hier begint de vaarroute naar Harderwijk. Wanneer de haven wordt verlaten sla je links af. Op deze manier begint ook vaarroute Zeewolde. Op deze route kom je langs eiland de zegge en de haven van Zeewolde

Wolderwijd

Als je eenmaal Zeewolde en de Zegge bent gepasseerd is Harderwijk in zicht. Nu alleen nog over het meer varen. Het Wolderwijd oversteken. Het Wolderwijd is een mooi uitgediept meer waar zich verschillende eilandjes in be
geven. Zo heb je bijvoorbeeld De zegge, het Tulpeneiland, de Biezen en Knarland.

Eilandjes – gastvrije randmeren

Deze eilanden zijn allemaal vrij te bezoeken en je bent pas na 4 uur liggeld verschuldigd. Dit bedraagt 1 euro per persoon. Op deze eilandjes is voor ieder wat te doen, voor elke leeftijd en voor elk interessegebied. Zo zijn er strandjes aanwezig, stukjes bos en heerlijke plekjes om neer te strijken.

 

Harderwijk

Met zo’n 100 rijksmonumenten werd de eeuwenoude binnenstad van Hardwick in 1969 uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. Er is dus veel te zien! Als je door de stad loopt, kom je langs de Onze Lieve Vrouwekerk, een driebeukige kerk gebouwd in de 14e en 15e eeuw. Loop zeker eens binnen en bekijk de bijzondere 16e eeuwse schilderijen! Ook de middeleeuwse stadsmuren zijn zeker een bezoek waard. Hier vind je Vischpoort, Smeepoort en fragmenten van muren van ongeveer twee kilometer lang. Als je vervolgens doorgaat naar de Markt, kun je het voormalige stadhuis bezoeken dat in de middeleeuwen is gebouwd en in 1837 in neoklassieke stijl is herbouwd.

Harderwijk boulevard

Tijdens het bezoek aan de boulevard van Harderwijk kunt u de boot aanmeren in de haven, die aan de boulevard ligt. Raadpleeg bij aankomst de havenmeester voor voorkeursligplaatsen. In Harderwijk vind je een groot aantal winkels en restaurants. Als alternatief kunt u heerlijk ontspannen op een van de vele terrassen in Harderwijk.

 

Terug naar BootToGo

Na een heerlijke dag op het water komt er helaas weer een eind aan. De boot moet weer richting de thuishaven van BootToGo. Dit is het snelst door de vaargeul naar het zuiden te volgen. Het duurt ongeveer een uurtje om weer terug te komen. In totaal ben je, afhankelijk van de stops, vier uur bezig. Een leuke tocht voor een perfecte dag op het water.

Bekijk ook onze andere artikelen!

Delen: