Sloep huren Spakenburg

Ontdek Spakenburg

Voor het eerst naar Spakenburg? Dan kan je een hele leuke dag verwachten. Spakenburg is een levendig en historisch dorp wat door de jaren heen authentiek is gebleven. In het centrum van het oude vissersdorp vind je een ruim aanbod aan leuke winkels en een verrassend mooi museum. Ontdek de prachtige museumhaven en scheepswerf en beleef de leukste evenementen. Wandelaars, watersporters en fietsers combineren hier cultuur en ontspanning.

Historie

De oude museumhaven bestaat al net zo lang als Spakenburg zelf. Al vanaf de 13e eeuw vonden de Zuiderzeevissers hier een ligplaats voor hun botters. Na aanleg van de afsluitdijk verdween de visserij in de Zuiderzee en werden schepen door particulieren aangekocht voor recreatie. Een derde deel van de hele vloot in Nederland ligt in Spakenburg. Een spektakel om te zien.

Bereikbaarheid via het water

Het toegangskanaal naar Spakenburg fungeert als Gemeentehaven. Tijdens het seizoen kan het vanwege de drukte wel eens lastig zijn een plekje te vinden. Als u het kanaal verder uit vaart dan komt u in het centrum van Spakenburg. Helemaal aan het eind van het kanaal komt u bij de Oude Haven waar de botters liggen. goed om te weten als u een sloep huurt is dat de haven van Spakenburg meestal erg druk is in de zomerperiode en het vaak dus wat langer duurt om een plekje te vinden. Mocht uzelf geen boot hebben is het misschien een leuk idee om er een te huren. bij Boottogo in Zeewolde kunt u uit diverse boten kiezen van een leuke sloep, royale lounge boot tot een luxe motorjacht.

Jachthaven De Nieuwe Haven | SpakenburgKering Spakenburg - Hoogwaterbeschermingsprogramma
Nautix2017